Babe ürünleri www.tatlicadi.com.tr de |
CELENTANİ KREMA TULUM PEYNİR SOSLU MAKARNA TARİFİ
350
gr Süt Kreması
200
gr Tulum Peyniri
70 gr Soyulmuş Badem
50
gr Nohut
2
Yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Nohut'u
en az 10 saat suda bekletin. Soyulmuş bademle Nuhut'u az su olan düdüklü
tencerede 30-40 dakika haşlayın. Suyunu
süzün.
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz
ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Celentani
makarnanızı ilave edin. 15-18 Dakika
haşlanan makarnanın suyunu süzün. (hemen tüketim yapacaksanız soğuk suya
tutmanıza gerek yok) Soğuk Su’dan geçirip süzün. Makarnanız pişerken; Tulum Peynirini ezin.
Geniş tavaya kremayı ilave edin. (wok
tava olursa daha iyi olur)Tavanın altını yakın.
Krema ısınıp köpürünce Makarnayı, Tulum Peynirini ve haşlanmış süzülmüş
Bademle Nohuttu da ekleyip karıştırın. Bir tutam karabiber ve tuz attığınızda
makarnanız servise hazır olur. Afiyet olsun.
4 kişiliktir.
Tavsiyeler; Kremalı soslar
beklemez. Sıcak olarak hemen tüketim yapılırsa daha lezzetli olur. Süt kremasını Kremşantiyle karıştırmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder