2 Yemek kaşığı Siyah Dilim Zeytin (Çekirdeksiz)
3 Adet Kabak
1 Adet Küçük soğan
3 Yemek Kaşığı Süt
2 Adet Taze Kırmızı tatlı biber
4 Yemek Kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, 2 Kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna farfalle (fiyonk) makarnanızı ilave edin. 14-16 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. Soğuk Su’dan geçirip hamurlaşmasını önleyin.
Büyükçe bir tencere de, doğranmış soğanları, 2 yemek kaşığı yağla pembeleşene kadar kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış biber ve kabakları da ekleyerek 10-12 dakika soteleyin. Sütü, tuzu ve Karabiberi de ekleyin. Süt ısınca Makarnanızı ilave edin. 3 Dakika karıştırıp ocaktan alın. Tabaklara servis yapın. Üzerine siyah dilim zeytinleri ve rende permesan veya rende kaşar peyniri serperek daha lezzetli yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder