FIRINDA PEYNİRLİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // Kullanıcı kimliğini signed-in user_id parametresini kullanarak ayarlayın.
FIRINDA
MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1 Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
200
gr beyaz peynir
250
gr kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
BEŞAMEL
SOS İÇİN MALZEMELER;
125
gr Margarin yada Tereyağı
1 su
bardağı un
3,5
su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su,
sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı
kırmadan atın. 10-12 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı
süzgeçten geçirin. Derin bir kaba haşlanan makarnayı aktarın.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini
veya tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave
edip sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine
ezilmiş beyaz peyniri ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel
sosunu da katarak iyice harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük
yağlanmış bir borcam’a yerleştirin. Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar
peynirini eşit olarak yayın.
180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında
üstü kızarana kadar pişirin. Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler
halinde kesin. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; İstenirse beşamel soslu makarna
karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.