Sayfalar

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

DERMODAY CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ
DERMODAY KOZMETİK CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

10 Ağustos 2013 Cumartesi

FIRINDA PEYNİRLİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ

FIRINDA PEYNİRLİ BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ
FIRINDA MAKARNA İÇİN MALZEMELER;
1  Paket kalın çubuk makarna (500 gr)
200 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
    Karabiber
Tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
125 gr Margarin yada Tereyağı
1 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Makarnanızı haşlamak için tencereye su, sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya kalın çubuk makarnayı kırmadan atın. 10-12 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Pişen makarnayı süzgeçten geçirin. Derin bir kaba haşlanan makarnayı aktarın.
Beşamel sos hazırlanışı;
Diğer tarafta küçük tencereye margarini veya tereyağını eritin. Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
Derin kaptaki ılımış makarnanın içine ezilmiş beyaz peyniri ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosunu da katarak iyice harmanlayın. Birazda tuz isterseniz katabilirsiniz.
Soslu makarna karışımınızı büyük yağlanmış bir borcam’a yerleştirin. Üzerini düzleştirip; rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak yayın.
 180-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından makarnanızı çıkarın. Sıcakken kare dilimler halinde kesin. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun. 

Not; İstenirse beşamel soslu makarna karışımına karabiber ekleyebilirsiniz.

 

 
ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // Kullanıcı kimliğini signed-in user_id parametresini kullanarak ayarlayın.